09/04/2009 - devots, mones i festa


Avui fem el primer cafè del dia amb la priora del Sant Crist Montserrat Ribes, que ens explica com es prepara una nova edició d'aquesta festa amb gairebé cinc-cents anys d'història. La devoció pel Sant Crist d'Igualada es manté any rere any.
·············
A més a més, el Ramon Prat ens explica de quina manera s'ha de menjar la mona. Es llaminera i no cal deixar-la de banda, però menjar-la al matí o després de dinar és molt millor que per sopar. Ens recomana alguna ruta per anar a menjar la mona a peu o en bicicleta. A la tertúlia, el Toni Cortés i l'Anna Marsal la fan petar sobre la devoció i el folklorisme de Setmana Santa, la Creu de Sant Jordi atorgada a l'Antic Gremi de Traginers i el programa que prepara la FOX i Endemol: un reality en què alguns treballadors podran decidir qui s'acomiada en un ERO.
·······
Als últims minuts, el Jordi Cuadras anota al post-it el punt número 11 del manual: "pel dia del Sant Crist només hi haurà dues classes d'igualadins: els que van a ofici i porcessó del Sant Crist, i els que són fora allargant les vacances de Setmana Santa". La manresana Montse Candàliga, abans del post-it, rebat la festa. Diu que a Manresa, la festa de la Llum també crea aquesta situació.

* Cançó del dia: "Sober" (Pink)

--> per descarregar-te el programa al teu ordinador, fes clic aquí:cafe136.mp3


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com