10/06/2009 - mirem enrere amb l'arxiu


Avui fem el primer cafè del dia amb la directora de l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, Marta Vives, que demana la col·laboració dels igualadins perquè facilitin imatges d'oficis antics a l'arxiu, un equipament amb molta activitat i documents històrics, el més antic del 1200.
·················
L'Eva Sellés ens parla del préssec groc, la nactarina, la pruna vermella, el paraguayo, l'albercoc i ens destaca la pera de Sant Joan. A més a més, el Jordi Cuadras ens connecta directament amb l'IES Joan Mercader, un dels punts igualadins on es fa la selectivitat. Les preguntes d'avui, en filosofia: Plató i Hume, i d'història: Guerra Civil, l'afectació social de la primera guerra mundial i la crisi del 1917 i l'època del pistolerisme.
·······
El Josep Casanovas i l'Àngels Chacón la fan petar al quiosc 103.2 sobre els records de la selectivitat i les dades de l'Observatori Jove de l'Habitatge (un estudi conclou que els joves haurien de cobrar uns 4000 euros al mes per poder adquirir un habitatge). Reflexionen al voltant del model de propietats i assenyalen un canvi.
···
Al final del programa, la Montse Candàliga parla de l'Ou com balla per festejar Corpus, ho organitza la Comissió de Festes del Barri de la Font Vella. A més a més, presenta el concert del taller d'Òpera, serà demà a les vuit del vespre a l'Ateneu i la presentació del llibre "El molí de l'abadia i els seus Moliners (segle XIX-XX)", de Pere Pascual, Magí Puig, Josep Riba i la participació de Joan Caballé i Carme Farreras, a dos quarts de vuit al Museu d'Igualada.

* Cançó del dia "Fràgil" (Miquel Abras)


MusicPlaylist
MySpace Music Playlist at MixPod.com


--> per descarregar-te el programa al teu ordinador, fes clic aquí:
cafe176.mp3